Lite om mig själv

Hej
Jag heter Hazel och fyller 4 år i slutet av Februari 2010, jag kallas även för Prinsessan, för att matte tycker jag är så söt, och för Hungran för att jag äter allt med god aptit.

Jag bor på en ö i Mälaren som heter Adelsö. det är en grannö till Björkö, även kallad Birka. Här bor jag med matte Ellinor och husse Kalle på en liten gård. Jag har flera kompisar här, Frode är snart 13 år och en vacker blandrashund, Nora min ständiga följeslagerska är en sheltietik på 4 år, min dotter Honey och Noras dotter Vera. Ute på gården bor tre hönor och en stolt tupp av rasen svarthönsI vårat hus är det jag som är polis, jag ser till att alla sköter sig och gör som matte och husse säger. 

Jag älskar mat, tycker om allt, även avmaskningsmedel slinker ner utan tilltugg. Matte försöker hålla efter mej så jag inte blir för tjock, hon tycker jag ska se bra ut när vi går på utställning och så.

Jag tycker det mesta här i livet är roligt, jag älskar folk som kommer och hälsar på, eller som vi möter ute. Att åka bil är också roligt.

Matte har lärt mig några trix, som att dansa, vacker tass, ligga och rulla runt, sitta fint och att skälla på kommando.

Lite lydnad har vi också tränat som att sitta fot och stanna kvar, jag kommer även på inkallning, nästan alltid. Det finns några saker jag inte gillar, när matte borstar och drar mig i pälsen, och att klippa klorna, fast jag uthärdar det också.


När jag var liten fick matte mej i födelsedagspresent, den bästa presenten hon fått sägen hon. Jag är nog en mattehund men älskar alla andra också.

När jag löpte för första gången fick jag för mig att saker och ting var läskiga, jag ville inte gå ut, matte fick bära mig, jag var jättekonstig det var väl hormonerna, för efter ett tag blev jag som vanligt igen, vilken tur.
Det andra löpet märkte jag knappt av, förutom att Frode var lite extra intresserad, fast han är ju kastrerad säger matte.(?)
Promenader i skogen tycker jag är toppen, matte behöver bara säga promenad så är jag uppe på två sekunder.

Att åka på utställning är inte heller så tokigt, man får ju träffa både folk och kompisar, jag tror matte tycker det är kul också för vi har varit på flera stycken.

Vi brukar träna lite agility ibland, det är jätteroligt och så får man lite godis med.

Ja, som sagt var, jag är en positiv och glad hund som tycker livet är roligt. Jag har haft en valpkull och kanske blir det fler om allt vill sig väl.
                                                              .

Ja då har jag fått min andra kull, den 24 September 2011 fick jag två små fina flickor, två veckor senare blev jag mormor också då min dotter Honey fick en liten flicka.

Tjejerna har nu flyttat till sina hem och har det toppenbra. Jag brukar träffa dom här på våra Sheltieträffar.

Tack för ordet, Hazel