Lite om mig själv

Hej
Jag heter Nora och blev 3 år i slutet av mars 2010.
Jag kom till mitt nya hem i slutet av maj 2007, till Adelsö, en ö mitt i Mälaren.

Här på våran lilla gård bor också min matte som heter Ellinor och min husse Kalle. Min "storasyster" Hazel är också en sheltie som är ett år äldre än mej.
Jag har även en "storebror" han heter Frode och är en ståtlig blandras på snart 13 år.

Vi har också frigående höns som går här och sprätter med sin tupp.
Jag tycker livet här på landet är toppen, skog och stora åkrar att springa på. Jag brukar hjälpa Frode att jaga bort rådjur från tomten, då blir husse och matte lite sura, dom säger att jag inte är en jakthund.

Jag har lärt mig massor av min syrra Hazel, jag kan också lite trix, sitta, vacker tass, dansa, ligga och rulla runt och skälla på kommando. När det gäller mat, alltså hundmat, är jag inte speciellt intresserad, äter dåligt säger dom, men om det vankas ostmacka eller något annat gott slinker det ner utan problem.

Jag verkligen älskar människor, särskilt killar, matte håller på att träna mej så jag inte ska springa fram till folk när vi är ute och går, det går ganska bra.

Det finns en sak jag inte är så förtjust i, det är att åka bil, när jag var liten var det helt ok, men en dag fick jag för mig att träd och sånt som far förbi är obehagliga. Matte säger att det nog går över med tiden, hoppas det.

När jag var liten tyckte matte och husse att jag
kunde få sova i sängen på natten, så nu sover
jag bara där, ibland sover även Hazel där om
det inte är för varmt, hon har jättemycket päls (ibland).
 
Tur att vi inte tar så stor plats tycker husse och matte. Frode han sover på sin soffa eller på golvet.

Jag har fått två smeknamn också, Snoris och Råttan,
vet inte om dom är så vackra men det är helt ok ändå.

Jag håller på att lära mig att fånga sork, Frode är jättebra på det så jag hänger på honom. En dag när han fångat en i snön släppte han den efter en stund, den låg helt stilla, så jag tänkte den tag jag. Jag gick hem till husse och visade den, sen mumsade jag i mej den, husse tyckte inte riktigt om det.

Januari 2010 fick jag mina första valpar, två stycken flickor, matte säger att jag var en jätteduktig mamma. En av mina döttrar stannade här hemma, lilla Vera, och hennes syster flyttade till en familj i Märsta.

Vera är ett riktigt litet bustroll, jag har fullt upp att uppfostra henne, hon verkar inte ha någon koll på vad man får och inte får göra. Men det ska väl gå till slut, hon är ju fortfarande en liten busig valp

 

 

Tiden går och Vera börjar bli stora damen så matte tyckte att det var dags för mej att i alla fall få en valpkull till, så den 27 November 2012 föddes två flickor och en pojke.

Allt gick jättebra och dom mår jättebra, än så länge är dom bara små pluppisar som äter och sover. Vi får väl se vad det blir av dom.

Matte tyckte det var kul att det äntligen blev en hanvalp, kennelns första.

Tack för ordet, Nora